Heb jij teveel vissen in je aquarium? Kom erachter met de vismeter!

Wil je weten of je teveel vissen in je aquarium hebt? Of juist voldoende? Probeer dan onze Vismeter.

Hoeveel vissen mag je in het aquarium houden?

Heel vaak krijgen we de vraag of er niet teveel vissen in het aquarium zitten. Het is ook niet gemakkelijk, zeker niet als je wilt weten hoeveel vissen er in een klein aquarium kunnen. Die zijn immers snel vol. Een éénduidig antwoord is lastig want het hangt bijvoorbeeld ook af van de soorten aquariumvissen in je bak. Wat je in ieder geval niet wilt is een overbevolkt aquarium. Je visbestand moet overeenkomstig de grootte van je aquarium zijn. Of dat nou 10 liter, 60 liter, 100 liter of meer is.

Nu zijn er wel algemene regels die je een goede indruk geven of je goed bezig bent. Daarmee kun je er snel achter komen of er niet teveel vissen in je aquarium zwemmen. Met de Vismeter kom je daar snel achter.

Hoeveel goudvissen mag ik in het aquarium houden?

Goudvissen in je aquarium is eigenlijk een andere tak van sport. Dat komt omdat goudvissen grote vervuilers zijn. Daarom is de rekensom iets zwaarder ingestoken. Precies de reden waarom je bij de Vismeter vragen om in te vullen of je een koudwater of tropisch aquarium hebt.

Hoe moet ik de vismeter lezen?

De Vismeter is niet gemaakt om een heel specifiek antwoord op maat te geven. Waarbij rekening wordt gehouden alle externe omstandigheden. Zo zijn er vissen die meer ruimte nodig hebben dan andere vissen. Dat schiet namelijk het doel voorbij. Het doel van de Vismeter is jou een indicatie geven op drie gebieden:

  • 1 Heb je nét teveel vissen in mijn aquarium?
  • 2 Heb je echt veel te veel vissen in mijn aquarium?
  • 3 Of doe je het gewoon goed!

Met die indicatie kun je vervolgens zelf inzoomen en bepalen wat de verstandige volgende stap is. We helpen je op weg door naar de juiste blogberichten te verwijzen.

Aquarium Advies
4.5 (90%) 2 Stemmen