fbpx
Categorie pagina

Baardalg

Baardalg is eigenlijk een verzamelnaam van verschillende soorten algen. Veel mensen weten dat niet omdat sommige algen op elkaar lijken. Het verschil bijvoorbeeld tussen Penseelalg en Baardalg is niet gemakkelijk te zien. En al helemaal niet als je dat online moet opzoeken. Kun jij het verschil in je aquarium zien tussen een ‘baardachtige alg’ en een ‘alg dat lijkt op een harig plukje’. Ik lees daar hetzelfde in en vind dat heel verwarrend. Terwijl het eerste op Baardalgen slaat, en het tweede op Penseelalg.

Direct van Baardalg af?

Je aquarium zit vol Baardalg en er is geen tijd meer te verliezen? Geen nood, ik heb hele goede ervaringen met de volgende strategie. Gebruik een combinatie van deze plantenvoeding met CO2 toevoer en dit anti-algenmiddel. Bij mij verdween de alg snel en gingen de planten beter groeien. Fijne combinatie dus. Andere anti algen middels zijn er overigens ook.

Zelf heb ik veel problemen met Baardalg gehad. Ik ben er achter gekomen dat Baardalg bestrijden op verschillende manieren gedaan kan worden. Daarom heb ik besloten de belangrijkste informatie over deze hardnekkige alg in verschillende blogs te schrijven. Met mijn ervaring hoop ik alle mensen die tegen problemen met Baardalgen aanlopen te helpen. Lees daarom de blogs op deze categorie pagina voor de beste oplossingen tegen Baardalg, wat het precies is, de oorzaken ervan en nog veel meer. Veel succes!