fbpx

Even voorstellen…

Mijn naam is Roderik en ik ben de oprichter van Aquariumfans. Zelf ben ik alweer ruim vijftien jaar een liefhebber van aquaria. Met deze hobby ben ik begonnen zonder echt te kunnen onderbouwen waarom. Het was meer een goed gevoel. Inmiddels weet ik dat wel.

Veel mooie en wezenlijke zaken komen met het houden van een aquarium bij elkaar. Het ontwikkelen, stimuleren en zorgdragen voor een wereld vol leven is fascinerend! Het doet me altijd afvragen in welke wereld ik zelf leef.

Ook creatief zijn met het design van een aquarium heeft me altijd enorm aangetrokken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, en het resultaat van een goed ingericht aquarium is prachtig. Klik maar eens op de volgende link voor aquarium inspiratie, dan weet je gelijk wat ik bedoel.

Waarom dan een website?

Maar waarom ben ik begonnen met Aquariumfans? Eigenlijk om drie redenen:

  • Reden één: het delen van jarenlange ervaring en kennis (en valkuilen & stomme beslissingen die jij nu wél kunt voorkomen;).
  • Reden twee: teveel ‘losse’ informatie op internet. Eigenlijk verzuip je in informatie door de hoeveelheid, moeilijke termen en vreemde namen. Informatie is niet heel toegankelijk en wordt vaak verkeerd uitgelegd.
  • Reden drie: veel websites zijn enorm onaantrekkelijk. Wel eens de gemiddelde site van een aquariumvereniging gezien? Of sommige blogs? Zonde! Het was voor mij tijd voor een grafisch aantrekkelijkere site.

Wat websites en aquaria gemeen hebben

Zelf heb ik een bedrijf dat zich richt op de grote internet wereld, en gek genoeg zijn de bovenstaande redenen dezelfde als die ik bij veel websites aantref: onlogische structuur van informatie, grafisch onaantrekkelijke site (de klant voelt zich niet ‘thuis’) en niet doelgroepgericht, maar bedrijfsgericht. Terwijl een website toch vooral voor de bezoeker prettig moet zijn. Websites moeten dus een bepaalde structuur, balans en ontwerp hebben wil een succesverhaal ontstaan. En je voelt het al aankomen, bij aquaria is dat niet anders. Daarom heb ik besloten zelf een website op te zetten waarin beide werelden, internet en aquaria, worden gecombineerd. Ik probeer de bezoeker daarbij zo goed mogelijk te helpen.

En Aquariumfans is geboren

Aquariumfans wil de bezoekers helpen aan de juiste informatie, oplossingen voor alledaagse problemen en vraagstukken. Bijvoorbeeld over algenbestrijding, beginnen met een aquarium, garnalenbakken inrichten, aquariumstijlen, het kiezen van de juiste aquariumplanten en -vissen, en meer. Staat je vraag er niet bij, laat een reactie achter, ik ben altijd bereid je vragen te beantwoorden. Groeten, Roderik

100% bereid vragen te beantwoorden!

Mijn naam is Roderik…

Onderwerpen

  • Wat de oplossingen voor verschillende type algen zijn.
  • Waar je op moet letten als je begint met een nieuw aquarium.
  • Waarom je niet alle planten bij elkaar kunt zetten.
  • Waarom garnalen in je bak leuk maar ook nuttig zijn.
  • Waarom een groot aquarium makkelijker is dan een klein aquarium.
  • En gewoon nog veel meer.

Aquarium curriculum

Op verschillende terreinen ben ik alweer een aantal jaren actief. Onderstaand staat mijn aquarium curriculum weergeven. Dit laat zien hoelang ik actief ben over de onderwerpen waar ik op deze site over blog.

Aquaria - 15 jaar
Garnalen - 5 jaar
Algen bestrijden- met succes maar teveel jaren 😉
Co2 arme bak- 6 jaar
Aquarium stijlen- 6 jaar