Aquariumvereniging PaluZee in Zoetermeer

PaluZee is de aquariumvereniging van Zoetermeer. We zijn één van de weinige in Nederland nog groeiende en bloeiende verenigingen. Met een ledental dat al jaren zo rond de 100 ligt behoort het ook tot de grootste verenigingen van Nederland. PaluZee is lid van de overkoepelende bond de N.B.A.T.

Leuke activiteiten met de vereniging

De activiteiten van PaluZee bestaan uit de maandelijkse  bijeenkomsten tijdens welke meestal een spreker uitgenodigd wordt die een presentatie geeft over een interessant onderwerp over de liefhebberij. Dat kan zijn het aquarium zelf, bepaalde vissoorten, het inrichten van een aquarium, een reisverslag, een paludarium, het terrarium, of een zeewateraquarium en nog veel meer.

Soms zijn er workshops of een “uitje” met belangstellenden naar een hobby gerelateerd doel. Onlangs gingen we nog naar de Aqua Zoo in Leerdam.

Jaarlijks organiseert PaluZee een schouw voor de beginnende leden, dan komen gevorderde liefhebbers hun aquaria bekijken en geven tips ter verbetering. Ook is er de verenigingskeuring, met daarna de districtskeuring en mogelijk zelfs de landelijke keuring. Als leidraad voor de verschillende categorieën dienen de verschillende keurwijzers van de N.B.A.T.

Dan organiseert PaluZee ook jaarlijks een aquariumcursus voor belangstellenden. Op deze cursus komen regelmatig veel potentiële nieuwe leden af. Binnen PaluZee is veel specialistische kennis aanwezig en de leden zijn onderling altijd bereid om elkaar te helpen en brengen vaak om niet hun overtollige planten mee naar de verenigingsavonden.

Paluzee aquarium winkel

De vereniging verzorgt een beperkt “winkeltje” waar tijdens de bijeenkomsten goedkoop voer, medicamenten en plantenvoedingssupplementen aangeboden worden. Kortom: een vereniging die letterlijk en figuurlijk veel te bieden heeft.

We vieren in 2020 haar 50-jarig bestaan. Een feestcommissie is al actief met het bedenken van wat gepaste extra activiteiten.

Kijk voor meer informatie eens op de uitgebreide website: www.paluzee.nl

5 / 5 ( 1 stemmen )

Laat reacties zien (1)

  • Bedankt voor de Goody Bag met verrassinkjes! Een hele leuke attentie! Jammer dat ik even niet thuis was.
    Aquariumgroetjes van Luuz

Gerelateerde blog