Aquariumvereniging Black Molly uit Hoorn

Over Aquariumvereniging Black Molly

Aquariumvereniging Black Molly is de aquarium vereniging voor het Westfriese Schiereiland. De vereniging bestaat  al meer dan 70 jaar en is gevestigd in Hoorn. Ze biedt aquariumhouders gelegenheid om informeel en ongedwongen ervaringen, advies en materiaal uit te wisselen in een gezellige atmosfeer. Het streven is om zoveel mogelijk informatie over het verzorgen van het aquarium met elkaar te delen.

Logo Aquariumvereniging Black Molly

Binnen de vereniging zijn diverse expertises op het gebied van de hobby aanwezig en door deze kennis te bundelen, kunnen we elkaar helpen om een optimale verzorging van de aquariumbewoners te bereiken en het plezier in de hobby vergroten. We proberen zoveel mogelijk aspecten van het aquariumhouden aan de orde te laten komen. Het onderhouden van een gezelschapsaquarium is één aspect, maar verder komen ook onderwerpen als het kweken van vissen of planten, de techniek en waterchemie aan de orde.

Kwaliteit op de natuur

Betta splendens mannetje rood

Kortom, een aquariumvereniging, waarbij de kwaliteit de door ons onderhouden natuur voorop staat. Hierbij gaat het niet alleen om perfect ingericht gezelschapsaquaria of een speciaal voor een groep vissen ingericht aquarium.

Ook een eenvoudiger aquarium met de algemeen gangbare vissen en planten kan een bron van plezier zijn. Met voldoende kennis is het mogelijk om voor weinig geld een mooi aquarium in huis te hebben. Door lid te worden van onze vereniging worden onnodige uitgaven voor het aquarium voorkomen.

Leuke verenigingsavonden en de vele voordelen

Poecilia velifera mannetje

Elke 2e dinsdag van de maand een verenigingsavond met o.a. lezingen (met uitzondering van de zomermaanden juni, juli en augustus). De bijeenkomsten worden gehouden in de kantine van voetbal vereniging Always Forward Holenweg 4 1624 PB Hoorn. Aanvang 20.00 uur. Op deze avonden zijn ook niet-leden welkom.

Puntsgewijs:

 • Naast het delen van kennis, ruilen we ook planten en af en toe vissen of andere aquariumbewoners. Bovendien zijn het gezellige avonden waar ook tijd is voor het uitwisselen van persoonlijke ervaringen.
 • Negen keer verschijnt onze eigen nieuwsbrief met artikelen over diverse aspecten van de hobby.
 • Het enige Nederlandstalige aquariummagazine “Het Aquarium”.
 • Een basiscursus aquariumhouden voor beginners. Gevorderden steken ook het een en ander op.
 • Iedere ledenavond een planten veiling.
 • De mogelijkheid om aan een verenigingskeuring van uw aquarium mee te doen.
 • Regelmatig uitstapjes naar een aquarium gebonden bedrijf, een tentoonstelling of dergelijke.
 • Diverse specialisaties, b.v. aquariumkeuring of techniek.
 • En uiteraard enthousiaste mede verenigingsleden die u op weg willen en kunnen helpen.
 • Hulp en ondersteuning bij problemen.

Een goede verzorging van onze dieren en planten is een MOETEN. Daarom staat voorlichting bij onze club op de eerste plaats.

Bezoek voor meer informatie de website van Aquariumvereniging Black Molly Hoorn of stuur een mail via info@avblackmolly.net

5 / 5 ( 1 stemmen )

Laat reacties zien (2)

 • ik heb een ledcontroller gekocht maar kom er niet uit hoe met instellen dag nacht verlichting.
  vraag wie is er hier handig mee en kan wil mij hierbij mee helpen.
  woon in dirkshorn

  arie veuger

  • Dat kan heel lastig zijn. Mail deze vereniging vooral even. Geef maar aan dat je vanuit Aquariumfans bent doorgestuurd. Succes en groetjes!

Gerelateerde blog