Aquariumvereniging Natuur in Huis in Heerenveen

Aquariumvereniging Natuur in Huis te Heerenveen is opgericht in 1951. We zijn sinds jaar en dag een actieve vereniging. Dat is te zien aan het aantal leden dat trouw naar de verenigingsavond komt.

Op deze avonden worden verschillende onderwerpen besproken, waardoor ze leerzaam en gezellig zijn. Door naar onze leden te luisteren behandelen we onderwerpen die voor hen van belang zijn.

Kennis delen en plezier samen in één

We delen kennis met en helpen elkaar. Door de jaren heen wordt de kennis groter en het houden van een aquarium een plezier.

Dit alles wordt gedaan in een ontspannen sfeer met een bakje koffie of thee, of een ander drankje. Daarnaast is er altijd iets te knabbelen, zo zijn de verenigingsavonden steeds weer laagdrempelig en een gezellig bijeenkomen bij av Natuur in Huis.

Naast kennis, ruilen we ook planten en vissen met elkaar. Als leden na een snoeibeurt planten over hebben, worden deze vaak meegenomen naar een verenigingsavond. Op deze manier kunnen we elkaar voorzien van gezonde planten en vissen. Dit is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam.

Districtkeuring van aquaria

Daarnaast organiseren we, samen met een aantal andere aquariumverenigingen, een districtskeuring van de verschillende aquaria van onze leden. Deelname is facultatief. De uitslag wordt op een feestelijke avond bekend gemaakt.

Ook is er een mogelijkheid om mee te doen aan de landelijke keuring, voor leden die ook lid zijn van de Nederlandse Bond Aqua Terra (NBAT). Bezoek voor meer informatie eens de website van Natuur in Huis in Heerenveen.

Gerelateerde blog