fbpx

De Albino Zwaarddrager in Terneuzen

Aquariumvereniging “De Albino Zwaarddrager” is opgericht in 1948, en heeft zich als doel gesteld:

  • het aankweken en bevorderen van de liefde voor de natuur in het algemeen en in het bijzonder van de aquariumliefhebberij.

De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Bond Aqua Terra (NBAT). De vereniging telt 45 leden.

Organiseren van aquarium activiteiten

Albino Zwaarddrager aquarium10 keer per jaar worden er verenigingsavonden georganiseerd. Tijdens die avonden komen alle facetten van de aquaristiek aan bod. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd.  Dat gebeurt onder andere door gerenommeerde sprekers uit te nodigen met interessante lezingen.

Ook worden de opgedane ervaringen op het gebied van onze hobby met elkaar gedeeld.

Dat alles in een gezellige sfeer bij een kopje koffie, thee of een ander drankje. Daarnaast wordt altijd gezorgd  voor lekkere hapjes. Zo zijn de verenigingsavonden steeds weer opnieuw een gezellig samenzijn, waarin we met elkaar het plezier in onze hobby delen.

De Albino ZwaarddragerWe willen onze prachtige hobby graag aan iedereen laten zien. Daarom organiseert de vereniging elke 5 jaar een aquariumtentoonstelling.  Een groot aantal bakken wordt dan door ons ingericht. En we  streven dan altijd naar zoveel mogelijk diversiteit. Bijvoorbeeld gezelschapsaquaria met prachtige planten, biotoopaquaria, dat wil zeggen aquaria met vissen en planten uit een bepaald gebied of continent in de wereld, een koud water aquarium, dan weer een minibakje met aparte garnaaltjes  en ga zo maar door.

Veel aquariumkennis

We proberen onze kennis en het niveau steeds verder te verhogen. Daarom doen we mee aan diverse huiskeuringen. Bondskeurmeesters van de Nederlandse Bond Aqua Terra komen dan langs om bijvoorbeeld via advieskeuringen  te helpen het aquarium nog beter en mooier te maken. Ook kun je, als je wilt, meedoen aan districtskeuringen en landelijke keuringen.

De Albino Zwaarddrager in TerneuzenWe komen regelmatig bij elkaar op bezoek om van elkaars aquaria te genieten.

Zo  doen we op gezette tijden “een bakkie bij een bakkie…” bij een lid van de vereniging. Het is in de eerste plaats erg gezellig en we leren ook veel van elkaar. Daar wordt dan in ons blad “De Voelspriet” verslag van gedaan.

We ruilen planten en vissen uit. Als leden na een snoeibeurt planten over hebben, nemen ze die mee naar de vereniging.  Een aantal van de leden kweekt vissen en los van het feit, dat het zeer boeiend is om daar eens een kijkje te nemen kun je zo ook voordelig en veilig gezonde  vissen aanschaffen.

Lid worden bij De Albino Zwaarddrager?

Als lid van de vereniging krijg je elke maand “Het Aquarium” thuisgestuurd. Een prachtig glossy uitziend blad. Uitgegeven door de Nederlandse Bond Aqua Terra met schitterende artikelen en achtergrondinformatie over de aquaristiek.

Bezoek de website van De Albino Zwaarddrager voor meer leuke informatie!

Krijg met één klik direct updates bij nieuwe berichten, meld je aan!

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.