fbpx

Aquariumvereniging Aquavo in Purmerend

Aquavo is 19 mei 1950 opgericht door een stel enthousiaste aquarium- en vogelliefhebbers. Deze mensen zochten een naam voor de club waarin beide hobby’s in vertegenwoordigd waren, daarom werd voor de naam Aquavo gekozen.

aquavoIn latere jaren werd het aantal leden van de beide verenigingen te groot om nog samen in een vereniging te passen. De vogelhouders hebben toen een nieuwe vereniging opgericht, de aquarianen echter, konden en kunnen best leven met de naam Aquavo.

Waarom een vereniging?

In een aquariumvereniging is kennis over het houden en kweken van vissen verenigd. Bijna alle technische middelen en wetenschap over de verzorging van vissen is in een vereniging bij leden voor het eerst uitgevonden, geprobeerd en daarna pas door de fabrikanten geïmiteerd.

aquariumvereniging aquavoNiet dat dit verkeerd is, nu kan iedereen van de kennis en techniek profiteren. Maar vooral deze kennis behouden is moeilijk en word daarom lid van een vereniging, want kennis is belangrijk. Zorg dat deze behouden blijft en voeg uw kennis, wetenschap hier aan toe. Zodat deze mooie hobby niet verloren gaat. En het belangrijkste; onze vissen goed gehouden en verzorgd worden. Vooral bij de aquariumverenigingen treft u de ervaren hobbyist. Daarom is een lidmaatschap van een vereniging bij u in de buurt altijd aan te raden.

Ons verenigingsblad Aquavo en onze leuke activiteiten

Aquavo is als vereniging lid van de NBAT. Dit is de overkoepelende organisatie Nederlandse Bond Aquarium en Terrarium. De NBAT geeft iedere maand een blad uit, wat u als lid van de vereniging ook ontvangt. Daarnaast hebben wij als vereniging iedere maand ons eigen verenigingsblad. Het doel van onze vereniging en van de NBAT is het op een verantwoorde manier houden en kweken van vissen. Daarom willen wij onze hobby zoveel mogelijk bij anderen bekend maken, zodat iedereen zijn vissen een optimale verzorging kan geven.

Wat doen wij allemaal bij Aquavo:

  • organiseert iedere vierde maandagavond van de maand een verenigingsavond
  • houdt lezingen over de hobby of over vijvers
  • organiseert hobbyavonden
  • geeft een verenigingsblad uit
  • beheert een verenigingsbibliotheek met vele titels aquarium- en vijverboeken
  • verzorgt aquaria in diverse wijkcentra in Purmerend
  • stelt voor alle leden een depot beschikbaar t.b.v. het kopen van planten en vissen Aquavo

Aquarium beginnen

wijkcentrum De Inval aquarium
wijkcentrum De Inval aquarium

Onze vereniging biedt tevens hulp aan leden bij het bouwen en ontwerpen van een aquarium of lichtkap. Hulp bij reparatie van een aquarium, gesprongen ruit of lekkage op de kitnaden. In vakantie of als een lid tijdelijk niet in staat is het aquarium te verzorgen, zijn er altijd leden bereid om hun mede-aquariaan te helpen. Een prachtig opgezet aquarium is een lust voor het oog. Niemand blijft ongevoelig voor deze, vaak kleurrijke en indrukwekkende onderwaterwereld.

Het is niet moeilijk

Iemand die voor het eerst besluit om met een aquarium te beginnen, zet als het ware een stap in het duister. Tientallen vragen en een zekere vorm van angst bekruipt ons.

wijkcentrum De Inval
wijkcentrum De Inval

Waarom eigenlijk? De natuurlijke inrichting en het onderhoud van een aquarium zijn – als je ten minste enkele grondregels in acht neemt – een stuk eenvoudiger dan het in eerste instantie lijkt. De ervaring én het contact met geoefende hobbyisten kunnen u goed op weg helpen.

Voor een goede verzorging van de vele gehouden soorten kunnen mede-aquarianen en clubleden met raad en daad de ”beginner” bijstaan. Een ervaren aquariaan is iemand die alle beginnersfouten en problemen achter de rug heeft.

Waar kunt u ons vinden?

Aquavo is gehuisvest op de volgende locatie:

De Inval Karekietpark 16

1444 HV Purmerend

E-mail: informatie@aquavo.nl

Ieder maandagavond vanaf 20.00 uur zijn wij aanwezig om over de hobby te praten en onze aquaria te verzorgen. Voor meer informatie of aanmelding zie onze website: www.aquavo.nl

Krijg met één klik direct updates bij nieuwe berichten, meld je aan!

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.