Axolotl
Filter en koeler
Axolotl
Filter en koeler

Axolotls

Axolotls
4.2 (84%) 5 Stemmen

Algemeen

Naam: Axolotls Gebruikersnaam: chin-tsai van de beld
Merk: Ferplast Cayman Scenic 110 Afmeting/inhoud aquarium: 110 x 55 x 61,5 cm 300 Liter
Verlichting: T5 Aquariumstijl: Speciaal aquarium

Achtergrond

Waarom ben je eigenlijk een aquarium begonnen?

wij zijn met dit aquarium begonnen omdat wij al lange tijd de wens hadden om axolotls te houden.

Hoe zou jij je aquarium omschrijven?

een natuurlijke omgeving.

Aquariumbewoners

Wie woont er in je aquarium?

 • Axolotls
 • Zebra Danio

Wat zijn je mooiste aquarium bewoners en waarom vind je dat?

Alle axolotls.

Is er wel eens een aquarium bewoner overleden en waardoor kwam dat?

een paar Zebra Danio's, hoe, we weten het niet nergens terug kunnen vinden. misschien door de Axolotls of misschien door hun eigen groep.

Welke bewoners zou je in de toekomst nog willen hebben en waarom?

NVT

Aquariumplanten

Welke planten heb je in je aquarium?

 • Salvinia Natans
 • vallisneria
 • mosballen
 • etc

Wat zijn je ervaringen met de groei van je planten?

ze zitten er nog kort in. voor nu wortelen ze mooi in het zand. wij hebben ook hiervoor heel fijn zand

Gebruik je CO2 of andere supplementen, en wat zijn je ervaringen daarmee?

NVT. mag geen gebruik maken van middeltjes bij een axolotl aquarium.

Wat is je ideale stijl van planten en wat trekt je daar zo aan?

het moest aan de ene kant een mooie dimmer voor het licht zijn en aan de andere kant wouden we ook wat openheid creëren. we wouden met het contrast spelen en met de ruimte die we hadden.

Aquarium ervaringen

Wat zijn je grootste aquarium ergernissen?

nog ontdekkende. nog geen ergernis maar er moet wel enorm goed op de NO2 worden gelet.

Wat zijn je wensen verder nog met het aquarium?

het verzorgen en behouden van een goede leefomgeving voor de axolotls.

Wat voor aquarium decoratie heb je in je aquarium?

 • zand (Jbl Sansibar Dark)
 • Mangrove hout

Waarom maak je gebruik van juist deze decoratie?

om een zo mooi en natuurlijk leefklimaat te creëren. en het hout geeft enorm goede schuilplekken.

Welke tips wil je aan andere mensen meegeven?

 • het is enorm belangrijk om te weten dat de axolotls op gewoon puur kraanwater moeten leven zonder toevoegingen zoals waterbereiders en alle soorten van bemesting. het water moet tussen de 14 en de 21 graden zitten en vanaf 22 en hoger worden ze niet goed en is het gevaarlijk, 18 is ideaal voor de axolotl. Daarbij kan je dan ook planten erin doen die het kunnen overleven en voor de Danio is het ook een prettige temperatuur. tot nu toe wordt het aangeraden als je bij de axolotls vissen wilt doen om alleen guppen of danio's te zetten en verder niks. ik verkies zelf persoonlijk de Danio omdat deze snel en wendbaar zijn en dus hierdoor minder makkelijk ten prooi vallen voor de axolotl, alles wat beweegt en in de bek past van de axolotl gaat er ook echt in en is weg.
 • gebruik afgerond zand dat kleiner is dan een mm. Axolotls eten alles en bij het eten van de wormen wat ze als hoofdvoer hebben nemen ze ook bodemmateriaal mee zoals heel fijn zand. Axolotls kunnen door te grote stukken zand en zeker weten door grind zwaar gewond raken van binnen en enorm angstig worden om nog te eten waardoor ze dus komen te overlijden. belangrijk is dus om afgerond zand te nemen en zorg dat het kleiner is dan een mm.
 • er worden zoveel onzin adviezen en informatie gegeven op websites en vooral door de dierenwinkels dat je eigenlijk dat niet eens moet geloven. waar haal je dan wel je info vandaan! nou heel makkelijk ga eens op de forums kijken die je kan vinden op internet onder het kopje Axolotls, je kan ook op Facebook naar forums zoeken als je dit doet dan ben je al heel goed bezig. lees je eerst goed in en leer uit de ervaring van anderen en wees zeker niet bang om je eigen weg te volgen.
 • je kan beter bij een thuiskweker je axolotls kopen dan vanuit een winkel, ook al staat die zo hoog en goed aangeschreven. als je het bij een thuiskweker koopt die echt een hobbyist is dan weet je waar die vandaan komt en hoe die is verzorgd, je hebt hierbij dus de zekerheid dat het een goed leven heeft en gezond is. bij dierenwinkels die het weer van leveranciers hebben kan je vanuit gaan dat het gewoon puur om de verkoop draait en niet om de juiste verzorging en het juiste leefklimaat, want anders hadden ze hun niet in de bakken op >>> (kijk maar eens bij de meeste winkels die houden ze gewoon op grind die niet eens afgerond zijn, te warm water en ook nog eens doen ze het bij vissen die of ten prooi komen te vallen van axolotls of in het ergste geval van de axolotls dat de vissen aan de kieuwen beginnen te knabbelen)
 • voor de axolotl vragen kan je terecht bij mij https://www.facebook.com/chintsai.vandebeld en bij deze thuiskweker hobbyist https://www.facebook.com/ronduyn
Gerelateerde aquaria

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.