Het Receptenboek tegen Algen

Als aquariumeigenaar gaat er een moment komt dat je te maken hebt met algen. Misschien ken je het nog niet of zit je al een tijdje met je handen in het haar. Algen zijn namelijk geen pretje en met een beetje pech heb je zelfs meerdere soorten in je aquarium. Het lukt je vaak niet om er snel van af te komen, terwijl dit wel cruciaal is om een gezond aquarium te houden.

Heb je algen in je aquarium? Dan wil je daar zo snel mogelijk van af. Lees het Receptenboek tegen Algen voor tips, stappenplannen en bijbehorende producten om dit te bestrijden!

Algen: een nachtmerrie in je aquarium

Het internet staat boordevol tips, maar dat zorgt tegelijkertijd ook voor te veel informatie. Om die reden heeft Aquariumfans het laagdrempelig e-boek Het Receptenboek tegen Algen geschreven over hoe je van verschillende soorten algen af komt. Zo heb je alle belangrijke informatie over algenbestrijding op één plek. Aquariumfans is de grootste aquariumblog van Nederland. Onze jarenlange ervaringen helpen jouw problemen in je aquarium op te lossen. Het e-boek behandelt de meest voorkomende algen:

 • Draadalgen;
 • Blauwalgen;
 • Witte ‘melkachtige’ waas;
 • Groene Zweefalg;
 • Groene Puntalg;
 • Penseelalgen, zoals Baardalg;
 • Bruine algen.

Ook geeft het e-boek tips en praktische stappenplannen om algen uit je aquarium te weren of te verwijderen en welke producten je daarvoor nodig hebt. Een must have voor elke aquariumeigenaar, ideaal voor beginners en niet zo pijnlijk voor je portemonnee. Het e-boek is nu te koop voor 4,95 euro via de partnershop Aquariumwarenhuis. Na aankoop kun je het e-boek direct lezen.

Laat reacties zien (5)

 • Ik heb een 60 liter aquarium met 4 Platy’s die graag de alg van de planten eten. Dit is niet schadelijk om toe te voegen aan het water maar geldt dat ook als ze het opeten?

  • Ik zie hier nergens om welk middel het hier gaat, maar over het algemeen hebben vissen geen last van de anti-algen middelen die in het aquarium worden toegepast, tenzij je een te hoge dosering gebruikt die de waterkwaliteit dan beïnvloedt. Groetjes

  • Ik zie hier nergens om welk middel het hier gaat, maar over het algemeen hebben vissen geen last van de anti-algen middelen die in het aquarium worden toegepast, tenzij je een te hoge dosering gebruikt die de waterkwaliteit dan beïnvloedt. Groetjes!

 • Beste, in mijn aquarium (3 maand oud, 70 liter, CO2, 24 graden, relatief veel stroming, 8,5 uur licht, sterk beplant, garnalen, corydoras Sterbais (5) en parel danios (15) ) verschijnt op mijn hout plots een grijs plantje. Initieel dacht ik aan baard alg, echter het plantje lijkt zich te vertakken, dergelijke foto's vind ik niet terug op internet. Is dit toch een soort alg? Kleur is muisgrijs. Kan iemand adviseren wat dit is zodat ik weet of ik actie moet nemen.
  Ps. Momenteel heb ik een interne filter maar ga dit weekend overgaan naar een oversized externe.
  Foto: https://ibb.co/7GYWnwR

  Mvg

  • Ik heb de foto bekeken en het ziet eruit als een soort wolwier. Kan geen kwaad en er zijn aquariumhouders die het graag in hun bak zouden willen hebben, maar het niet voor elkaar krijgen. Het groeit vaak op hout en in de stroming. Gemakkelijk te verwijderen door het als het teveel wordt er gewoon uit te trekken. Best decoratief!

Gerelateerde blog