15-6-20
3-6-2020
Landscape 15-5-2020
Eheim Vivaline 240 + Eheim professional 5e 700 12-05-2020
Eheim Vivaline 240 25-01-2020
Eheim Vivaline 240 25-01-2020
28-12-2019
30 10 16 1
15-6-20
3-6-2020
Landscape 15-5-2020
Eheim Vivaline 240 + Eheim professional 5e 700 12-05-2020
Eheim Vivaline 240 25-01-2020
Eheim Vivaline 240 25-01-2020
28-12-2019
30 10 16 1

EHEIM Vivaline 240 (vissen, slangenvisjes en garnalen)

Algemeen

Naam: EHEIM Vivaline 240 (vissen, slangenvisjes en garnalen) Gebruikersnaam: chin-tsai van de beld
Merk: Aquarium: EHEIM Vivaline 240. Filter systemen: EHEIM professional 5e 700. Verwarming element: JBL Protemp 150W Afmeting/inhoud aquarium: Binnenmaat 118 x 37,5 x 50
Verlichting: Eheim Led bar Clasic Daylight 1140 mm, HVP Aqua Goldline + TC421 (Time Controller 421 WIFI) Aquariumstijl: Gezelschapsaquarium

Achtergrond

Waarom ben je eigenlijk een aquarium begonnen?

ik keek al een tijdje naar Tanked en ik zag al die bijzondere vissen met hun mooie kleuren daarom ben ik er eigenlijk verliefd op geworden om het maar zo te zeggen, sinds ik een aquarium heb probeer ik bijzondere vissen toe te voegen, vissen met een bijzonder uiterlijk en vissen met een heel leuk karakter aan de collectie vissen die bij elkaar passen natuurlijk, daarnaast heb ik ook garnalen er in.

Hoe zou jij je aquarium omschrijven?

Het aquarium is rustgevend maar spannend om naar te kijken. Erg leuk om het gedrag van het aquarium bestand te bestuderen.

Aquariumbewoners

Wie woont er in je aquarium?

  • Vissen: 5 Carnegiella strigata fasciata/ marmerbijlzalm, 22(M: 7 - V: 15) Pseudomugil furcatus / Vorkstaart Regenboogvis, 6 Corydoras hastatus, 1 gastromyzon ctenocephalus, 1 Bunocephalus coracoideus/Dysichthys knerii/Banjomeerval/Braadpanmeerval,
  • Garnalen: 5 Caridina multidentata/ Amanogarnaal/ Glasgarnaal/ Japonica garnaal, 2 atyopsis moluccensis-aziatische-waaierhandgarnaal, 4 Atya Gabonensis - Blauwe Waaierhand Garnaal, 150+ Neocaridina garnalen
  • Alen: 4 pangio kuhlii zwart, 11 Pangio kuhlii sumatranus,

Wat zijn je mooiste aquarium bewoners en waarom vind je dat?

De bewoners die ik in het aquarium heb zijn gekozen vanwege hun karakter, het karakter is wat het voor mij interessant maakt om hun te houden.

Is er wel eens een aquarium bewoner overleden en waardoor kwam dat?

Hier en daar zijn er door de jaren heen wel eens vissen dood gegaan, denk aan Witte stip door stress, een inwendige bloeding en buikwaterzucht.

Welke bewoners zou je in de toekomst nog willen hebben en waarom?

NVT

Aquariumplanten

Welke planten heb je in je aquarium?

  • Anubias minima
  • Ceratophyllum demersum (hoornblad)
  • Microsorum pteropus
  • Aponogeton madagascariensis
  • Helanthium tenellum 'Green'
  • Crinum Calamistratum knol
  • Cryptocoryne moehlmannii
  • Cryptocoryne Wemdtii red
  • cryptocoryne wendtii brown
  • Nymphaea zenkeri
  • Hydrocotyle leucocephala
  • Taxiphyllum 'Flame'
  • Vesicularia ferriei 'Weeping'

Wat zijn je ervaringen met de groei van je planten?

verschillend de één doet het vrij goed de ander heeft er wat moeite mee, me ervaring met planten in een aquarium zetten of in een nieuwe aquarium zetten is dat de plant er even aan moet wennen en je kan ze helpen door vloeibare planten voeding er aan toe te voegen om ze een boost te geven.

Gebruik je CO2 of andere supplementen, en wat zijn je ervaringen daarmee?

Dennerle Carbo booster, dit is een vloeibare plantenvoeding die je elke dag gedoseerd moet toevoegen in je aquarium. mijn persoonlijke ervaring is dat de planten na een week er echt zin in beginnen te krijgen en dan ook echt gaan groeien.

Wat is je ideale stijl van planten en wat trekt je daar zo aan?

De planten dienen voor een terugtrek plek voor de bewoners en het creëren van schaduw plekken, ook wil ik er een mooie scape mee kunnen maken.

Aquarium ervaringen

Wat zijn je grootste aquarium ergernissen?

hahaha uhm ik denk toch wel dat het aquarium toch altijd te klein blijft, ik denk dat een aquaria liefhebber steeds meer aan het landschap wilt toevoegen of doen en ja een groter aquarium betekend ook weer meer rust voor de vissen.

Wat zijn je wensen verder nog met het aquarium?

Een mooie stabiele waterwaarden creëren.

Wat voor aquarium decoratie heb je in je aquarium?

  • JBL Sansibar (Red)
  • wortelhout
  • Stenen: Sodalith Blauw, ohko draken steen
  • garnalen kreeften flat

Waarom maak je gebruik van juist deze decoratie?

om een zo natuurlijke omgeving na te bootsen voor alle verschillende aquarium bewoners.

Welke tips wil je aan andere mensen meegeven?

  • bouw een goede band op met je dieren speciaal zaak, en zoek liever 1 vaste betrouwbare aanspreekpersoon die je niet dingen wilt verkopen om winst te maken maar die je goed adviseert en je verkoopt wat je nodig hebt en wat bij elkaar past.
  • hetnatuurhuis.nl/het-aquarium
  • www.aquainfo.nl
  • www.licg.nl
Gerelateerde aquaria

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
  1. Aquariumfans zegt

    Beste Chin-Tsai van de Beld,
    Voor iemand die zomaar wat mooie, sierlijke planten uitzoekt voor in het aquarium is dit een mooi plaatje aan het worden hoor! Ik denk dat je er echt gevoel voor hebt! Je hebt er ook een paar hele bijzondere tussen staan. Fijn dat je mensen ook de tip geeft om op het LICG te kijken: zeer belangrijk als het gaat om het welzijn van onze huisdieren (en ja, vissen zijn ook echt huisdieren). We kijken uit naar de verdere ontwikkelingen in je aquarium! Ga zo door!

    1. chin-tsai van de beld zegt

      Bedankt voor uw mooie woorden, ik doe altijd me best om de aquarium en aquarium bewoners zo goed mogelijk te verzorgen.

    2. chin-tsai van de beld zegt

      Heb ondertussen weer na lange tijd wat wijzigingen doorgevoerd

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.